Saturday, September 19, 2009

rozijnenbroodjes


benodigdheden voor 16 broodjes :
-500gr. bloem
-50 gr. suiker
- beetje zout
-40 gr. gist
200 m.l water
-50 gr. zachte boter of margarine
- 1 ei
-rozijnen en of krenten
-beetje melk

meel zeven in een kom,
zout en suiker toevoegen
de gist breken in het water
en samen met de boter en het ebij de bloem doen
alles goed mengen en kneden,
als laatste de rotijntjes erbij doen.
laten rijzen.
nog eens doorkneden
en 16 bolletjes vormen
leg deze op een bakblik en laat nog eens 10min. rijzen

dan de broodjes met melk insmeren
ze gaan dan mooi glanzen.
bakken in een voorverwarmde oven
180°-200° C --- 20min.

het verschil tussen rozijnen en krenten
krenten zijn gedroogde kleine druiven zonder pitjes.
rozijntjes zijn gedroogde druiven met pitjes.

No comments: